Disciplina „Metode de detectare a fraudelor alimentare și a băuturilor” reprezintă o parte componentă a chimiei analitice și are menirea de a familiariza cu principiile și metodele moderne de analiză și cercetare a compușilor chimici și a amestecurilor de substanțe, prezente în alimente. Chimia produselor alimentare este legată nemijlocit de studiul compușilor şi amestecurilor de compuși chimici de origine naturală sau sintetică, care se conțin în produse alimentare, băuturi şi alte produse utilizate în industria alimentară.
Sarcina cursului constă în însușirea profundă a bazelor fundamentale a metodelor de analiză fizico-chimică, aplicarea cunoștințelor teoretice în practică, rezolvarea problemelor practice pentru efectuarea corectă şi calitativă a analizei proteinelor, lipidelor, carbohidraților, microelementelor, adjuvanților sau vitaminelor.Obiectivele principale ale cursului „Metode de detectare a fraudelor alimentare şi a băuturilor sunt:
- Dobândirea de cunoștințe privind tehnicile analitice instrumentale moderne utilizate în monitorizarea calității diverselor sisteme alimentare, detectarea poluanților chimici alimentari.
- Cunoașterea domeniilor de aplicabilitate a metodelor de analiză instrumentală. Descrierea principalelor tehnici de analiză care pot fi utilizate pentru diferite probe de produse alimentare, detectarea fraudelor alimentare.
- Dobândirea unui set de abilități practice specifice analizei chimice folosind metodele instrumentale.
- Teacher: Druță Vadim
