Cursuri comune

Tehnologii Informaționale este destinată studenților Facultații de Energetică și Inginerie Electrică anul intâi de studii, ciclul licență.

Ca disciplină univesitară, Tehnologiile Informaţionale are drept scop principal dezvoltarea competenţelor de prelucrare a informaţiei reprezentate în formă de date numerice, texte, imagini, fişiere grafice, fişiere audio şi fişiere video. Studierea disciplinei se întemeiază pe următoarele principii:

- îmbinării proceselor de predare-învăţare a cunoştinţelor teoretice cu activităţile practice la calculator;

- interdisciplinarităţii;

- adecvării metodelor de predare-învăţare la instruirea asistată de calculator;

- echilibrării încărcăturii informaţionale şi continuităţii între anii de studii prin eşalonarea materialului studiat în funcţie de particularităţile de specializare ale studentului şi în concordanţă cu performanţele produselor-program de instruire, programelor de aplicaţii şi programelor de  sistem ale calculatoarelor personale;

Scopul disciplinei Grafica Inginerească este de a contribui la acumularea cunoștințelor de bază în domeniul executării şi citirii documentaţiei de proiectare ce include desene, scheme, diagrame etc. cuprinde: normele generale privind executarea documentaţiei de proiectare, desenul geometric, desenul proiectiv şi desenul industrial. Grafica Inginerească constituie una din cele mai importante disciplini general-inginereşti, contribuie la pregătirea cadrelor inginereşti în diverse domenii care vor lucra nemijlocit în producţie, birouri de proiectare, instituţii de cercetare.

Obiectivele disciplinei Grafica Inginerească sunt următoarele:  Acumularea de către studenţi a cunoştinţelor şi deprinderilor necesare inginerilor oricărei specialităţi pentru exprimarea ideilor tehnice prin intermediul desenului, precum şi pentru înţelegerea construcţiei şi principiului de lucru ale produsului/ tehnic reprezentat în documentaţia tehnic   

 Parole de înscriere  (In corespundere cu grupa)

ISEM-221fr

EE-221fr  

IMTC-221fr

RST-221fr

TST-221fr

Obiectul Graficii Inginereşti constituie elaborarea şi citirea desenelor sau a modelelor grafice ale figurilor geometrice ce constituie bazele produselor tehnice, precum şi prezentarea desenelor ale acestor produse. Scopul disciplinei este de a transmite studenţilor cunoştinţele, iscusinţă şi deprinderea, ce vor trebui inginerului de orice specializare pentru exprimarea ideilor tehnice prin intermediul desenului, precum şi pentru înţelegerea cu ajutorul desenului a construcţiei şi principiului de lucru ale produsului tehnic reprezentat. Sarcinile de bază ale disciplinei: familiarizarea cu bazele teoretice de construire a reprezentărilor (inclusiv axonometrice) ale punctelor, liniilor şi porţiunilor de suprafeţe; familiarizarea cu metodele de rezolvare a problemelor de apartenenţă şi intersecţie reciprocă a figurilor geometrice şi determinarea mărimilor adevărate ale lor: însuşirea metodelor de construire a reprezentărilor obiectelor simple în proiecţii ortogonale;formarea măiestriei de a determina imaginar formele geometrice ale pieselor prin intermediul reprezentărilor şi invers, executarea reprezentărilor atât după natură, cât şi după desenul de ansamblu; familiarizarea cu reprezentările ansamblurilor de piese cuplate; deprinderea de a citi desenele de ansamblu.

Scopul principal al cursului - familiarizarea studenților cu procesele și fenomenele chimice de bază, strâns aferente domeniului energeticii și ingineriei electrice, și anume:

1 - Noțiuni de structura atomului. Proprietățile electrice și magnetice ale substanțelor. 2 - Legile de bază a termodinamicii și termochimiei. 3 - Proprietățile apei și mediilor apoase. 4. Diagrame de topire a amestecurilor (aliajelor) binare și ternare. 5 - Procese de oxido-reducere. Elemente (pile) galvanice.  Coroziunea metalelor. 6 - Electroliza. Procese electrolitice industriale. Acumulatoare. 7 -Materialele chimice izolotoare.

Studierea, în cadrul Universităţii Tehnice, a limbii străine – limbaj specializat este o constrângere instituţională, condiţionată de profilul tehnic al instituţiei. Realizarea plenară a programului de studiu, elaborat în cadrul Departamentului Limbi straine  constituie un factor important de dezvoltare, în perspectivă, a libertăţii profesionale a viitorilor specialişti. Or, libertatea profesională apare ca un deziderat în condiţiile europenizării şi mondializării continue.    Construirea limbajului specializat se realizează în cadrul unui Curs practic eşalonat pe două semestre ale primului an universitar.    Cursul ENGLISH For Power Engineering Student prevede însuşirea materialului terminologic de bază aferent domeniului de specialitate a studentului, aproprierea unei sintaxe şi a unor structuri de limbă inerente acestui discursului specializat.     O noutate este structura modulară  a cursului  care permite instruirea viitorilor ingineri cu  niveluri diferite de cunoastere a l.engleze în cadrul unui grup. Această structură ne asigură certitudinea că fiecare student va avea oportunitatea să avanseze.  Din acest motiv, programa cuprinde o listă de conţinuturi ale învăţării, dar şi sugestii metodice pentru eficientizarea la maximum a timpului disponibil.    


Cursul este destinat studentilor de la Ciclul I - Licenţă.
Obiectivul disciplinei este de a face cunoştinţă cu domeniul energetic şi inginerie electrică, dar şi cu mediul universitar.


Cursul este destinat studentilor de la Ciclul I - Licenţă.
Obiectivul disciplinei este de a forma cunoştinţe teoretice şi deprinderi practice de aplicare a sistemelor, metodelor şi tehnicilor moderne de programare şi simulare, a metodelor numerice de calcul la analiza şi simulare a dispozitivelor, proceselor şi fenomenelor din domeniul de activitate a viitorilor specialişti.

Chimia este obiectul teoretic fundamental legat în cel mai strâns mod cu specializarea în domeniul imginerii.