Acest curs este destinat studenților facultății Tehnologia Alimentelor pentru formele de studii la zi și cu frecvență redusă, în limba română, specialitatea 0721.1 TMAP (Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice)
- Teacher: Alina Boistean
- Teacher: Alina Boistean
Disciplina Analiza senzorială și controlul tehno-chimic al produselor alimentației publice este destinată studenților specialităților Tehnologia și Managementul alimentației Publice.
Studierea disciplinei în cauză necesită cunoștințe în domeniul tehnologiei generale a produselor alimentare, bazele teoretice ale tehnologiei în alimentația publică, chimia alimentară, tehnologia produselor alimentației publice.
Disciplina are ca scop formarea abilităților de apreciere a calității produselor alimentației publice prin: formarea capacităților de percepere, descrie și apreciere a calităților organoleptice a alimentelor, precum și cele instrumentale.
- Teacher: Maria Natibulina
- Teacher: Violina Popovici
Данный цикл лекций предназначен для студентов очной и заочной форм обучения факультета «Технология и Менеджмент пищевой промышленности", специальности 541.1- "технология и менеджмент общественного питания ".
- Teacher: Alina Boistean
- Teacher: Aurica Chirsanova
- Teacher: Oxana Radu
Cursul de Management calității produselor alimentare este destinat studenților de la Facultatea Tehnologia Alimentelor –specialitate: 0721.1 „Tehnologia și Managementul Alimentației Publice”, 1010.1 „Servicii publice de nutriţie”, dar poate fi util și celor de la alte facultăți/specializări. Scopul cursului este formarea unor specialiști capabili să stăpânească problematica calității totale, precum și a managementului acesteia și să contribuie la implementarea sistemelor calității în întreprinderile de profil: Unitățile de Alimentație Publică.
- Teacher: Alina Boistean
- Teacher: Aurica Chirsanova
- Teacher: Oxana Radu
Cursul este destinat studenţilor anului 4, Facultatea de Tehnologie Alimentară.
Principalele obiective ale disciplinei sunt următoarele:
- Studiul toxinelor şi acţiunea lor asupra omului, iniţiere în noile riscuri alimentare : ESB, OGM, alergii alimentare, etc.;
- Studiul posibilităţilor de prevenire a intoxicaţiilor, protecţie şi reglementare în domeniul inocuităţii alimentelor;
- Studiul legislaţiei naţionale şi internaţionale în domeniul securităţii alimentelor;
- Studiul influenţei diverselor procese tehnologice de preparare a alimentelor asupra calităţii lor, studiul noilor tehnologii vizând asigurarea calităţii, inocuităţii şi disponibilităţii produselor alimentare;
- Teacher: Daniela Paladi
Cursul este destinat ....
- Teacher: natalia suhodol