Acest curs este destinat studenților facultății Tehnologia Alimentelor  pentru formele de studii la zi și cu frecvență redusă, în limba română, specialitatea 0721.1 TMAP (Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice)

Acest curs este destinat studenților facultății Tehnologia Alimentelor  pentru formele de studii la zi și cu frecvență redusă, în limba rusă, specialitatea 541.1 TMAP (Tehnologia și Management în Industria Alimentară)
  

Disciplina Analiza senzorială și controlul tehno-chimic al produselor alimentației publice este destinată studenților specialităților Tehnologia și Managementul alimentației Publice.

Studierea disciplinei în cauză necesită cunoștințe în domeniul tehnologiei generale a produselor alimentare, bazele teoretice ale tehnologiei în alimentația publică, chimia alimentară, tehnologia produselor alimentației publice.

 Sensory Training & Workshop & Tests – Consumer Insight Consulting

Disciplina are ca scop formarea abilităților de apreciere a calității produselor alimentației publice prin: formarea capacităților de percepere, descrie și apreciere a calităților organoleptice a alimentelor, precum și cele instrumentale.


Данный цикл лекций предназначен для студентов очной и заочной форм обучения факультета «Технология и Менеджмент пищевой промышленности", специальности 541.1- "технология и менеджмент общественного питания ".


Cursul de Management calității produselor alimentare este destinat studenților de la Facultatea Tehnologia Alimentelor –specialitate: 0721.1 „Tehnologia și Managementul Alimentației Publice”, 1010.1 „Servicii publice de nutriţie”, dar poate fi util și celor de la alte facultăți/specializări. Scopul cursului este formarea unor specialiști capabili să stăpânească problematica calității totale, precum și a managementului acesteia și să contribuie la implementarea sistemelor calității în întreprinderile de profil: Unitățile de Alimentație Publică.

Cursul este destinat studenţilor anului 4, Facultatea de Tehnologie Alimentară.

Principalele obiective ale disciplinei sunt următoarele:

  • Studiul toxinelor şi acţiunea lor asupra omului, iniţiere în noile riscuri alimentare : ESB, OGM, alergii alimentare, etc.;
  • Studiul posibilităţilor de prevenire a intoxicaţiilor, protecţie şi reglementare în domeniul inocuităţii alimentelor;
  • Studiul legislaţiei naţionale şi internaţionale în domeniul securităţii alimentelor;
  • Studiul influenţei diverselor procese tehnologice de preparare a alimentelor asupra calităţii lor, studiul noilor tehnologii vizând asigurarea calităţii, inocuităţii şi disponibilităţii produselor alimentare;