Însușirea disciplinei Proiectarea întreprinderilor de alimentație publică are ca scop. inițierera studenților într-un astfel de domeniu de interes profesional ca analiza și dezvoltarea rețelei de întreprinderi de alimentație publică, utilizarea programelor de calculator la argumentarea și calculul diferențiat al  necesarului de materii alimentare, personal, utilaje etc. Studenții vor însuși modalități și tehnici gradice executare a proiectului întreprinderii de alimentație publică.

Cursul este destinat pentru studentii anului III U (invatamint cu frecventa) si IV U (învăţământ cu frecvenţă redusă) programului de studii 541.1 Tehnologia și Managementul Alimentației Publice, Studii superioare de licenţă, ciclul I, Departamentul Alimentatie si Nutritie, Facultatea Tehnologia Alimentelor.

Obiectivul general al cursului consta in insuşirea principilor de organizare a producerii în unitățile de alimentație publică.

Obiectivele specifice:

  • Interpretarea corectă a actelor normative privind reglementarea activităților întreprinderilor de alimentație publică.
  • Înțelegerea și descrierea conceptelor diferitor tipuri de Unități de Alimentație Publică.
  • Selectarea procedeelor adecvate pentru elaborarea meniurilor.
  • Elaborarea unui algoritm optim de elaborare a planului UAP, cu amplasarea corespunzătoare a zonelor de producere, depozitare, pentru consumatori, tehnice, pentru personal.
  • Înțelegerea și descrierea principiilor de organizare a producerii în secțiile de producere din cadrul unităților de alimentație publică.



Cursul este destinat studenților anului III, la programul de studii Tehnologia și Managementul Alimentației Publice. Cursul prezintă o introducere în conceptele fundamentale, abilitățile și tehnicile de coacere de bază. Se pune un accent deosebit pe studiul funcțiilor ingredientelor și compatibilitatea acestora în diverse condiții (amestecuri/regimuri de temperatură, etc.), identificarea produselor, greutățile, măsurile și utilizarea corectă și întreținerea instrumentelor și a echipamentelor pentru patiserie.


Cursul este destinat .....

Cursul dat este destinat studenţilor anului III, specialitatea Alimentaţie şi Nutriţie, Facultatea Tehnologia alimentară.