Cartografia se ocupa cu studiul proiecțiilor cartografice și a metodelor de întocmire, editare și multiplicare în formă analogică și digitală a hărților în vederea reprezentării în plan a suprafeței terestre sau a unor porțiuni din aceasta suprafață.

Scopul cursului este de a da noțiuni de bază, teoretice și practice, privind metodele și procedeele tehnologice privind executarea reprezentărilor cartografice, lucrărilor de editare și de imprimare a originalelor hărților, precum și folosirea corectă a lor.

Cartografia digitală este disciplina care studiază și elaborează metodele și mijloacele sistemelor integrate de generare în formă digitală a hărților și planurilor, pe baza datelor numerice rezultate din măsurătorile de teren, precum și a datelor grafice obținute prin metoda digitizării sau prin scanare.

Scopul cursului este de a da noțiuni de bază, teoretice și practice, privind metodele și procedeele tehnologice privind executarea reprezentărilor cartografice, lucrărilor de editare și de imprimare a originalelor hărților, sub forma analogică sau digitală. Cursul este orientat spre pregătirea studenților de o calificare înaltă în domeniul automatizărilor cartografice, care vor activa/activează în intreprinderile de specialitate.

Fotogrammetria este știința care se ocupă cu determinarea în timp și spațiu a obiectelor fixe, mobile sau deformabile și cu reprezentarea lor fotografică, grafică sau numerică (prin coordonate) pe bază de fotografii speciale numite fotograme. Numele de fotogrammetrie provine din limba greacă: photos=lumină, gramma=scriere și metron=măsură.

Scopul acestei discipline este de a studia principiile, metodele și procedeele de determinare a formei și a dimensiunilor obiectelor pe baza fotogramelor.