Disciplina Dreptul Uniunii Europene este o instituţie de drept cu o actualitate şi importanţă deosebită. Tocmai de aceasta cursul se adresează cu prioritate studenţilor, pentru ai ajuta să se familiarizeze cu: premisele apariţiei şi evoluţia integrării europene; principiile care stau la baza Dreptului comunitar; sursele de Drept comunitar; obiectivele Uniunii Europene; instituţiile europene, structura, modul de formare şi procesul de luare a deciziilor în cadrul Comunităţii Europene; instituţiile jurisdicţionale şi procedura de examinare a cauzelor în faţa Curţilor Europene (Curtea de Primă Instanţă şi Curtea Europeană de Justiţie); organele Uniunii Europene; rolul Uniunii Europene în relaţiile comerciale internaţionale.

Scopul principal al cursului „Dreptul Uniunii Europene” ca disciplină didactică constă în formarea conștiinței viitorilor juriști în vederea înțelegerii locului şi rolului dreptului Uniunii Europene în procesul de integrare a statelor Europene într-o Uniune Comună şi cu identificarea locului Dreptului Uniunii Europene în sistemul naţional de drept.


Dreptul afacerilor – este disciplina care a adus multe divergenţe de opinii între doctrinari, legiuitori şi practicieni. De aceea, scopul disciplinei date va fi dezvăluirea diverselor probleme de drept al afacerilor, analiza diverselor lacune din legislaţia comercială actuală, folosirea cunoştinţelor teoretice la lecţiile practice etc.

        Domeniul de interes al dreptului notarial este foarte larg şi cuprinde variate domenii juridice. Avem în vedere, în primul rând, instituţii importante ale dreptului civil, cum sunt cele privitoare la: contracte, una din materiile predilecte ale dreptului notarial, succesiuni, drepturi reale şi publicitate imobiliară. Din acest considerent, includerea acestei discipline de studiu în planul de învăţământ pentru specialitatea Drept este binevenită nu doar din punct de vedere al cunoștințelor teoretice dobândite de studenți, ci și datorită aplicabilității practice ale disciplinei. 
        Scopul principal al cursului „Notariatul ca disciplină didactică constă în formarea conștiinței viitorilor juriști în vederea înțelegerii rolului notarilor în viața și activitatea zilnică a persoanelor fizice și juridice, interpretarea corectă a normelor legislației R.Moldova ce reglementează activitatea notarială.

Scopul prezentului curs, este de a iniţia studenţii specialităţii Drept în studiul ştiinţific al criminalităţii şi al masurilor de asigurare a securităţii criminologice a persoanei, societăţii şi statului şi se axează pe noile realizări ale ştiinţei criminologice, probleme de ordin teoretic şi practic, analizându- se din această perspectivă analiza şi prevenirea unor categorii de infracţionalitate.