Cursul este destinat pentru studentii anului III U (invatamint cu frecventa) si IV U (învăţământ cu frecvenţă redusă) programului de studii 541.1 Tehnologia și Managementul Alimentației Publice, Studii superioare de licenţă, ciclul I, Departamentul Alimentatie si Nutritie, Facultatea Tehnologia Alimentelor.

Obiectivul general al cursului consta in insuşirea principilor de organizare a producerii în unitățile de alimentație publică.

Obiectivele specifice:

  • Interpretarea corectă a actelor normative privind reglementarea activităților întreprinderilor de alimentație publică.
  • Înțelegerea și descrierea conceptelor diferitor tipuri de Unități de Alimentație Publică.
  • Selectarea procedeelor adecvate pentru elaborarea meniurilor.
  • Elaborarea unui algoritm optim de elaborare a planului UAP, cu amplasarea corespunzătoare a zonelor de producere, depozitare, pentru consumatori, tehnice, pentru personal.
  • Înțelegerea și descrierea principiilor de organizare a producerii în secțiile de producere din cadrul unităților de alimentație publică.