Date preliminarii
- Formator: Serghei Andronic
- Formator: Sava Lilia
- Formator: Nelea Manin
- Formator: Alisa Mașnic
- Formator: Olga Mocreac
- Formator: Valentina Pîntea
- Formator: Constantin Pirtac
- Formator: Sorochin Serafima
- Formator: Strukova Tatiana
- Formator: Serghei Tincovan
Cursul este destinat studenţilor FET specialitatea TST , anul 4 de studii secţia cu frecvenţă zi. La finalizarea cursului fiecare student trebuie să cunoască: definiţia şi particularităţile RCM; conceptele de bază ale RCM celulare; metode de acces multiplu la interfaţa radio; noţiuni generale despre proictarea RCM, care include acoperirea teritoriului şi desirvirea numărului dat de abonaţi; calcularea distanţei de reutilizare a frecvenţei prin două metode; formarea canalelor simplex şi duplex prin metoda FDD, benzile de frecvenţe, utilzate în RCM, unităţi de măsura relative în RCM; particularităţile RCM de generaţiile 1...5; rutarea apelurilor în RCM ş.a.
- Lector: Ion Avram
Disciplina „Relații economice internaționale” este o disciplină universitară care se bazează pe un material faptic și analitic extins care face posibilă identificarea tiparelor și forțelor motrice ale dezvoltării economice a economiei mondiale, analiza perspectivelor de dezvoltare economică a statelor, regiunilor și relațiilor dintre ele. Acest curs urmărește să formeze studenților capacitatea de a înțelege cauzele și consecințele problemelor socio-economice ale timpului nostru.
De asemenea, studenții vor căpăta cunoștințele necesare pentru a înțelege ce evenimente și factori istorici și economici au condus la anumite relații stabilite între țări și în economia mondială. Disciplina oferă o înțelegere sistematică a principalelor aspecte ale relațiilor economice internaționale bazându-se pe metodologia determinării şi analizei indicatorilor cantitativi şi calitativi, pe instrumente, principii şi tehnici aplicate în domeniul studiat etc.
Scopul disciplinei rezidă în formarea unui ansamblu integrat de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini dobândite de studenţi în scopul realizării la nivel calitativ a atribuţiilor şi sarcinilor profesionale cu privire la organizarea şi realizarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale economice între ţări şi între agenţii economici.
De asemenea, obiectivul instruirii este dezvoltarea cunoștințelor teoretice ale studenților despre formele și evoluția relațiilor economice internaționale și abilitățile practice în analizarea fenomenelor complexe din relațiile economice mondiale în condițiile globalizării economiei mondiale.
- Formator: GANEA Victoria
Disciplina Microeconomie ocupă un loc special în pregătirea economică a specialiştilor, deoarece aici sînt argumentate atît posibilităţile promovării, cît şi utilitatea ei în realităţile tranziţiei la economia de piaţă, evidenţiind problematica la nivelul producătorului şi consumatorului, pentru ca în final să fie abordate aplicaţii din sfera efectelor externe şi a bunurilor publice.

- Formator: Sava Lilia
- Formator: Tatiana Turcan
- Formator: Tatiana Turcanu
Rezumat curs de introdus....
- Formator: Nelea Manin
- Formator: Cerbu Olga
Cursul este destinat ......
- Formator: Cerbu Olga