• Micobiologia Industrială –  cuprinde un domeniu larg,  care vizează utilizarea microorganismelor și/ sau enzimelor pentru producerea diverșilor compuși utilizați  în industria, alimentară, agricultură,  energetică, chimică,  farmaceutică etc.  Cursul  Microbiologia Industrială   oferă masteranzilor  cunoştinţe teoretice şi practice ale instrumentelor din microbiologie necesare pentru a face faţă provocărilor/cerinţelor din ce în ce mai mari ale industriei agro-alimentare, farmaceutice,  medicale, ecologice, energii regenerabile.

Cursul include 10 teme care vizează:

  •   Rolul microbiologiei industriale pe plan național și internațional;
  •  Grupe de microorganisme utilizat,e în procesele biotehnologice;
  • Clasificarea şi caracterizarea celor mai importante enzime pentru industria alimentară;
  •   Sisteme de cultivare a microorganismelor;
  • Aplicaţii biotehnologice în industria berii, vinului, spirtului, produsrelor lactate, produselor din carne, conservarea legumelor, fabricarea oțetului alimentar;
  •  Aplicații ale microorganismelor şi metaboliţelor lor în agricultură, aplicații chimice și medicale (producerea antibioticilor).

Cursul este elaborat în conformitate cu programul de studiu  TPA, ciclul II de studii, CSPA.