- Micobiologia Industrială – cuprinde un domeniu larg, care vizează utilizarea microorganismelor și/ sau enzimelor pentru producerea diverșilor compuși utilizați în industria, alimentară, agricultură, energetică, chimică, farmaceutică etc. Cursul Microbiologia Industrială oferă masteranzilor cunoştinţe teoretice şi practice ale instrumentelor din microbiologie necesare pentru a face faţă provocărilor/cerinţelor din ce în ce mai mari ale industriei agro-alimentare, farmaceutice, medicale, ecologice, energii regenerabile.
Cursul include 10 teme care vizează:
- Rolul microbiologiei industriale pe plan național și internațional;
- Grupe de microorganisme utilizat,e în procesele biotehnologice;
- Clasificarea şi caracterizarea celor mai importante enzime pentru industria alimentară;
- Sisteme de cultivare a microorganismelor;
- Aplicaţii biotehnologice în industria berii, vinului, spirtului, produsrelor lactate, produselor din carne, conservarea legumelor, fabricarea oțetului alimentar;
- Aplicații ale microorganismelor şi metaboliţelor lor în agricultură, aplicații chimice și medicale (producerea antibioticilor).
Cursul este elaborat în conformitate cu programul de studiu TPA, ciclul II de studii, CSPA.
- Formator: Viorica Bulgaru