Cursul Python este un limbaj de programare ce folosește textul pentru a crea aplicații, jocuri și site-uri web. Acest limbaj este unul dintre cele mai potrivite pentru intrarea studenţilor non IT în programarea calculatoarelor, motiv pentru care este folosit pentru instruiri de programare de către multe universități. După ce studenţii au trecut prin nivelurile obligatorii în care au învățat elementele de bază ale programării scriind programe cu blocuri de cod, aici aceștia încep să învețe sintaxa limbajului Python. Prelegerile inițiale au ca scop instalarea și familiarizarea cu mediul de programare, după care încep să creeze algoritmi pentru sortarea datelor, lucrul cu liste și rezolvă diverse sarcini algoritmice.

Scopul cursului este ca studenţii să cunoască concepele de bază ale ingineriei software (proiectare, implementare și întreținere) și să învețe limbajul de programare Python.

Obiectivele studierii cursului sunt:

·         să cunoască conceptele de baza ale programarii,

·         să cunoască conceptele de baza ale ingineriei software,

·         să folosească instrumente de bază pentru construirea programelor,

·         să învețe limbajul Python şi instrumente de dezvoltare pentru programarea, execuţia şi depanarea programelor Python,

·         să-și însușeasca un stil de programare conform celor mai bune recomandări practice