Mediul industrial, particularitățile lui, procesele ce au loc în acest mediu determină esența şi conținutul procesului de instruire al specialistului. Procesele industriale şi procesul de instruire a cadrelor inginerești pentru industrie au la bază legități, principii, concepte cu caracter comun fiind nu numai posibile dar şi necesare împrumuturi în scopul sporirii eficienţei instruirii.
Pentru a se conforma cerinţelor pieţei producătorii sunt obligaţi să recurgă la modificări esenţiale in modul de a rula bussinesul in scopul venirii rapide pe piaţă cu produsele necesare si calitatea respectiva. Înțelegerea clienţilor săi şi monitorizarea cerinţelor, planificarea şi conducerea procesului de dezvoltare al produsului, utilizarea echipelor de dezvoltare, integrarea proceselor de proiectare, conducere cu costurile de la bun început, atragerea furnizorilor şi subcontractorilor în activităţi comune, dezvoltarea proiectărilor robuste, integrarea CAD, CAE, CAM & CASE (Computer Aided Software Engineering), simularea pe calculator a performanţelor produsului şi a proceselor de fabricare, crearea unui abordări de dezvoltare eficiente, îmbunătăţirea continuă a procesului de proiectare.
Tehnologia şi programarea a maşinilor unelte cu control numeric (TPMUCN), reprezintă un pas important în mecanizarea şi automatizarea proceselor de prelucrare a pieselor, în special pentru îmbunătăţirea calităţii produselor şi creşterea indicilor de eficienţă ai produselor de fabricaţie.
Scopul disciplinei CAM-CNC Tehnologii este de a contribui la formarea abilitatilor privind proiectarea raţională a proceselor tehnologice de prelucrare a produselor, bazată pe utilizarea pe larg a maşinilor unelte cu control numeric utilizind sistemele CAM. Pentru însuşirea acestui curs, studenţii trebuie să posede o pregătire temeinică bazată pe studierea disciplinelor: Desen Tehnic, CAD/CAE, Tehnologia Fabricarii Masinilor, Bazele Tehnologiei Fabricarii Automatizate
- Formator: Aurel Stroncea