Unitatea de curs Tehnologia Fabricării Mașinilor este inclusă în categoria disciplinelor obligatorii pentru studenții Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi. Consolidarea materialului teoretic și obținerea abilitaților practice se realizează în procesul de realizare a lucrărilor de laborator, activităților practice și practicii tehnologice.

Scopul principal al unității de curs constă în oglindirea procedeelor moderne de fabricație a pieselor de mașini și aspectele legate de organizarea proceselor tehnologice de obținere a bunurilor materiale competitive pe piață. 

Precondiții de acces la curs:

Pentru a atinge obiectivele cursului studenții trebuie să posede abilitați de realizare a desenelor tehnice, să cunoască proprietățile materialelor folosite în construcția de mașini și principiile care stau la baza interschimbabilității pieselor. 

Aceste competențe sunt formate de următoarele unități de curs, prevăzute de planul de studii: Desen tehnic; Studiul și tehnologia materialelor; Toleranțe și control dimensional.