Obiectul "Iniţiere în specialitate" pentru studenţii specialităţii "Tehnologie şi Managementul Alimentaţiei Publice" are scopul de a forma studenţilor competenţe generale pentru specialitatea dată, a oferi informaţii referitor la direcţiile de dezvoltare care se conturează la ora actuală în domeniul alimentaţiei publice. Pe parcursul cursului studenţii se familiarizează cu direcţiile de activitatea organizatorică şi de dirijare a proceselor tehnologice în unităţile de alimentaţie publică, la prepararea produselor culinare, de cofetărie şi patiserie. Studenţii obţin competenţe profesionale de valoare prin efectuarea practicii de iniţiere în cadrul Centrului Didactico-metoriс şi de Producţie al Universităţii Tehniсe a Moldovei, unde studenţii petrec orele de practică aşa în cadrul producerii, cât şi în sfera de servire. Reieşind din interesele şi motivaţia personală studenţii îşi determină domeniul de activitate, acumulează materiale pentru proiectele de an, precum şi continuarea studiilor/cercetărilor în cazul satisfacerii criteriilor de eligibilitate şi a motivării personale.
- Teacher: Tatiana Capcanari